Happy Birthday and well done

happy birthday balloons clipart
Πρώτα απ΄όλα να ευχηθουμε Χρόνια Πολλά στη Χριστίνα, που παρόλο που είχε τα γενέθλια της, έκανε μία καλή επανάληψη και με τις συμμαθήτριες της έγραψαν πολλές πετυχημένες προτάσεις.


Ρίξτε μια ματιά εδώ.






Η απλή αποστήθιση λέξεων δεν βοηθά το μαθητή. Αυτό που προτείνουμε στους μαθητές μας είναι να κοιτάνε πάντα τις λέξεις σε ένα λεξικό για να καταλαβαίνουν τις λέξεις μέσα από το νόημα της φράσης-παράδειγμα. Ένα καλό on-line λεξικό είναι  το

Στο κέντρο ξένων γλωσσών ΕΚΦΡΑΣΗ επιμένουμε σε αυτές τις δραστηριότητες ώστε να καταλαβαίνουν οι μαθητές πως πρέπει να δουλεύουν με το λεξιλόγιο. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες μέσα στην τάξη οι μαθητές συνηθίζουν να ψάχνουν στο λεξικό και τελικά όχι μόνο να κατανοούν την λέξη για την οποία έψαχναν αλλά να μαθαίνουν κι άλλες εκφράσεις που περιέχουν αυτή τη λέξη. Η εξάσκηση αυτών των λέξεων μέσα από παραδείγματα που φτιάχνουν οι μαθητές βοηθά στην τέλεια κατανόηση του λεξιλογίου.

Τέτοιες δραστηριότητες γίνονται στην ΕΚΦΡΑΣΗ συνήθως στην αρχή της κάθε χρονιάς για να καταλάβουν οι μαθητές τη μέθοδο μελέτης αλλά επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ένα είναι σίγουρο... το λεξικό είναι ο καλύτερος φίλος μας.

κεντρο ξένων γλωσσων ΕΚΦΡΑΣΗ στις Αχαρνές

1 σχόλιο:

peggy's blog είπε...

I often do that and that dictionary is very useful. I'll try to post some sentences next time.